• Huawei Mate 20 Pro видео ревю

   Толкова много го искахте този смартфон. Може би е нормално след огромната рекламна кампания на Huawei... Просто нямаше как да го подмина, нали? Ами - ето го и него. Всъщност, изобщо не съм и възнамерявал да го подмина… Смартфонът беше в мен още с появата му на пазара, но със софтуера с който излезе (мисля, че беше EMUI 9.0.0.108), просто не работеше както трябва... Камерата му (която е най-силният акцент тук) не работеше коректно. Имаше софтуерни бъгове - изчезваше опцията за 4К видеозапис, AI стабилизацията не винаги сработваше, дори липсваха AI Zoom и AI Color режимите на снимане. Просто не исках да го снимам в това състояние, защото нямаше да е ревю, а чисто хейтене. И то на фона на всички супер хвалебствени видеа в мрежата (не знам как стават тези неща)... Затова реших да изчакам ъпдейта. Вярвам, че постъпих правилно, защото сега Mate 20 Pro получи ъпдейт до EMUI 9.0.0.122 и изглежда, че вече всичко работи както трябва.

   Още сега, в началото, искам да Ви кажа, че Mate 20 Pro демонстрира амбициите на Huawei, да са номер едно в мобилната сфера. Дали са успели обаче? И да, и не...

   Без съмнение, с всяка година Huawei стават все по-добри и вероятно Mate 20 Pro е най-добрият им смартфон към момента, но според мен има още какво да учат. На тема маркетинг обаче, са уникално добри и смятам че вече могат и да го преподават. Невероятно добри. Mate 20 Pro буквално е бъкан с екстрички - кои полезни, кои не, но всички са толкова добре рекламирани, че почти няма някой който да не говори за тях… Затова, ще почна да Ви разказвам за Mate 20 Pro и в движение ще коментирам по-важните му екстри, коя от тях е наистина полезна и коя е просто заради рекламата. Да видим какво ще се получи...

   Ще започна с дизайна. Определено има много интересни моменти тук. Наистина много.

   Първото което ще видите е 6.39 инчовият и извит от двете страни OLED дисплей. Просто няма как да не го видите от дори 10 метра разстояние. Да, Huawei явно много са държали да се похвалят, че вече имат смартфон с извит от двете страни дисплей. Дали изглежда добре - разбира се. Дали е с достатъчно висока резолюция на дисплея? Разбира се. Максималната резолюция е 1440 х 3120 пиксела, като може да се намали и на по-ниска такава, за да пести батерия. Дали е удобен? Ами тук отговорът ми е - по-скоро не...

   Причината да не съм изцяло удовлетворен от този извит дисплей е следната. Huawei малко са преиграли тук. Накратко, извитият дисплей е по-извит, отколкото би ми се искало. Ето за тези извивки говоря. Недостатъците тук са два.

   Единият е, че предвид симетричния дизайн - т.е извивката на дисплея към рамката, е същата като извивката на стъкления гръб към рамката и се получава че тук при рамката, Mate 20 Pro е може би прекалено тънък и на мен лично - ми е малко неудобен за държане в ръка. Да, изглежда супер, а и с калъфче (което вероятно е задължителен атрибут в случая), този проблем би се решил. Но го имайте предвид.

   Вторият недостатък е тук, на лицевата страна. Ето малко история…

   Samsung направиха първия си смартфон с извит дисплей (Galaxy Note Edge) още през 2014 година. Дисплеят му беше извит от едната страна и беше с много голяма извивка. През 2015 представиха Galaxy S6 Edge, също с големи извивки, но вече от двете страни на дисплея. Тогава - също изглеждаше добре, но през 2017 с Galaxy S8 (а после и с Galaxy S9), Samsung намалиха извивките - направиха ги по-семпли и по-малко видими. Причината е, че при големите извивки в S6 Edge например, потребителите неволно докосваха с дланта си краищата на екрана. Това се случваше толкова често, че Samsung дори добавиха софтуер с който да изключват нежеланите докосвания тук по краищата на екрана.

   При Mate 20 Pro, положението е много интересно... С първоначалния софтуер (онзи бъгавия), докосвайки тук краищата на дисплея - смартфонът реагираше, което не само че не е добре, ами си е много досадно. С новия EMUI 9.0.0.122 този проблем сякаш е решен - аз отново докосвам екрана без да искам, но смартфонът не реагира и това не се отразява негативно на потребителското изживяване. Т.е - преди със стария софтуер беше зле, сега е ОК. Чисто визуално обаче, тези извивки още са ми в повече.. И разбира се - малко ми е ръбесто тук, когато го използвам без калъф…

   Дисплеят на Mate 20 Pro има прорез… Можете да го скриете, но да си знаете - той пак е там. Просто няма да го виждате толкова явно. Знаете, аз лично, нямам нищо против прорезите. Харесват ми. Харесва ми и, че Huawei са добавили 3D лицево разпознаване в Mate 20 Pro, което работи доста добре. Няма как да зная, дали наистина е толкова сигурно, колкото се хвалят от Huawei, но сигурността в моя случай не е приоритет. Аз харесвам удобството. А лицевото разпознаване в този случай ми носи това удобство. Освен това, има и опцията “raise to wake” и щом вдигна смартфона от бюрото, екранът светва и активира лицевото разпознаване… След това, Mate 20 Pro е отключен. Това ми стига. Доволен съм. Всъщност, Mate 20 Pro е първият Android смартфон, който поддържа 3D лицево разпознаване и то само година и малко след iPhone X. Анализаторите предричаха, че на производителите на Android смартфони ще им трябват 2 или дори 3 години, за да стигнат лицевото разпознаване в iPhone X, така че - или Huawei са много добри и са се справили за наполовина по-кратко време, или не са “пипнали” нещата в детайли както е при iPhone X. Знаете, че при iPhone X, смартфонът се самообучава с промените по лицето Ви, докато Huawei не се похвалиха с подобна екстра.. Освен това, вече писахме за случай, при който Mate 20 Pro се отключва при “сходни лица” или поне така се бяха изразили пичовете направили видеото.. Както и да е - дори 3D лицевото разпознаване, да не е толкова добро колкото при iPhone X, Xs и Xs Max, на мен лично, ми върши чудесна работа. Окей е.

   На тема дисплей има и още нещо… Huawei са и първите (от големите производители на смартфони), които използват вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Това е… Доста забавно. Честно казано работи. Дисплеят трябва да се натисне, но отключването работи. Щом вдигнете Mate 20 Pro от бюрото, мястото където е пръстовият отпечатък светва, тогава натискате върху него и той се отключва. По-бавно е. Със сигурност. Усещането не е както при пръстовите отпечатъци с които вероятно сте свикнали. Но го има. Факт.

   Окей, продължавам нататък..

   Ето тук е USB Type-C порта. Тук също има новости. Първо, той поддържа 40W супер бързо зареждане, което аз лично адмирирам. Браво, евала, супер, разкош, кеф. Смартфонът би трябвало да зареди от 0 до 70% само за 30 минути, което е забележително добро постижение. А имайте предвид, че говорим за 4200 mAh батерия. Това наистина е много бързо зареждане. И още по-хубавото е, че в комплекта идва с 40 ватов адаптор за зареждане.

   Честно казано, не съм проверявал дали бързото зареждане наистина зарежда толкова толкова бързо. Причината е, че просто предпочитам безжичното зареждане. В случая, най-после, Mate 20 Pro има и безжично зареждане. И то е бързо - 15 вата. Моето безжично зареждане е само 10 вата, т.е не използвам цялата скорост тук, но ми е ОК. Харесвам безжичното зареждане. И ако сте свикнали с него - никога няма да искате зареждане през кабел, колкото и да е бързо. Поне при мен е така.

   Стигам и до една от екстрите на Huawei Mate 20 Pro, която е много рекламирана, води се иновация, а всъщност - не е нищо особено. Така нареченото Reverse Wireless Charging или обратно безжично зареждане. Това ще рече, че Mate 20 Pro може безжично да зарежда - други устройства поддържащи Qi безжично зареждане. Звучи яко и много гийк, нали? А всъщност не е…

   Ето как се използва… Първо активирате опцията в менюто на Mate 20 Pro и след това поставяте смартфона ето така с дисплея надолу например. Оставям и моя iPhone X, да се зарежда отгоре.. Дотук добре. Оттук нататък обаче, не трябва да докосвате никой от двата смартфона… А това е проблем. Ако някой ми звънне на iPhone-а и ако го вдигна от Mate 20 Pro за да говоря - след това, трябва да направя цялата процедура по активиране на обратното безжично зареждане и така - колкото пъти се наложи. Важи и в обратния случай - ако някой звънне на Mate 20 Pro..

   Ето още нещо… Знаете, че при безжичните зарядни е много важно с каква скорост зареждат. Mate 20 Pro може да се зарежда безжично с 15W. С каква скорост обаче може да отдава ток през обратното безжично зареждане? Това, Huawei не го казаха в презентацията си и ги разбирам - просто няма с какво да се похвалят тук. При Reverse Wireless Charging, отдаването на енергия към iPhone-а в случая е супер бавно - някъде около 2.5 вата. Супер, супер бавно.. Т.е - онова с НЕ-пипането на двата смартфона докато се зареждат един друг, става още по-сложно заради супер бавното зареждане. На практика - неизползваемо. Или една от функциите които звучат яко, а всъщност не е нищо особено.

   Тук долу има още една, както обичат да я наричат колегите - “иновация”. Mate 20 Pro вече има два стерео високоговорителя, като долният използва отворът на Type-C порта. За мен, това решение е по-скоро странно, отколкото иновативно. И да - докато зареждате през кабел, този високоговорител малко се заглушава. Не е фатално. Още повече, че горният високоговорител и без това ми се струва малко по-тих и докато зареждате - нещата се изравняват. Така или иначе, трябва да призная - доволен съм от факта, че има два високоговорителя. Браво на Huawei. Има какво да се желае още от звука, но е крачка напред.

   Горе е инфраред сензора за дистанционно управление. Винаги съм ги харесвал тези сензори - позволява да управлявате всичко в дома си. Позволява да управлявате и телевизорите по заведенията. Забавно е. Може да стане и много забавно. Харесва ми.

   Ето нещо важно за меломаните - няма 3.5 мм жак за слушалки. Няма и да има. Ако още не сте свикнали с това - свиквайте, защото и занапред ще е така.

   Дизайн на камерите

   Колкото до новата подредба на трите Leica камери на гърба. Ок е. Приветствам всяка идея на китайците, особено ако не е “вдъхновена” от друг производител. Така смартфонът е разпознаваем, което е добре, особено като сте изсипали една торба с пари.. За самите камери - малко по-късно. Засега - дизайнът тук е ок и е дело на Huawei. Това ми е достатъчно…

   IP68

   И, както обичаше да казва Стийв Джобс (лека му пръст) - One more thing…

   Mate 20 Pro има IP68 сертификат за защита от прах и вода. Още една новост за Huawei - отново браво на Huawei. Тук обаче, трябва да внимавате. Също както при Apple, има нещо, което трябва да знаете...

   На сайта на Huawei, също както на сайта на Apple, е написано, че с времето и употребата, устойчивостта на прах и влага може да намалее и че забележете - мокрените смартфони не се ремонтират гаранционно. Преписали са го. Браво. Но, щом Apple го правят, защо да не го правят и Huawei? Даже Huawei са по-пичове защото надписа на сайта им се вижда по-добре, защото е с черни букви на бял фон.. В сайта на Apple този надпис беше с тъмни букви на тъмен фон и се налагаше да копирам текста и да го пейстна на бял фон, за да се види добре... Така че помнете - не мокрете Mate 20 Pro, защото ако се прецака от влагата - гаранция няма.

   Заключението ми на тема дизайн е… Всъщност, само прекалено извития дисплей би могъл да ми създаде дискомфорт.. Обратното безжично зареждане (което си е чиста глупост) не ми помага, но не ми и пречи. Това, че няма 3.5 мм жак за слушалките също не ми е проблем. Т.е - ако сложа калъф на Mate 20 Pro - може би всичко ще е точно.

   Преминавам към хардуера. Тук е много интересно…

   Mate 20 Pro идва с Kirin 980 чипсета на Huawei, който е разработен по 7nm технологичен процес. Това е важно - по-малък, по-икономичен на тема енергия и още по-мощен. Най-важното обаче е, че вече има два NPU чипа, вместо един, както беше при предходните модели на компанията или по-скоро при предходниа Kirin 970.

   NPU или Neural Processing Unit е чудото, което задвижва изкуствения интелект и възможността, смартфонът да прави различни магии, без да е необходимо потребителят изобщо да осъзнава какво се случва на заден план. Това че има два NPU чипа не означава, че има два изкуствени интелекта. Означава, че просто има два чипа и че тук е мислено… Много мислено в две направления - как да е още по-мощна изчислителната мощ тук и как в същото време да не се изразходва много енергия... Решението на Huawei с двата чипа е много добро. Предвид, че рядко се изисква цялата мощ на изкуствения интелект, идеята да бъде постоянно на разположение и в режим на готовност, вероятно би изразходвало повече енергия. Сигурно това е причината, тук да има два NPU чипа, като всеки се занимава с отделни задачи. Единият се грижи за разпознаването на обектите при снимане с камерата (както при P20 Pro например), а вторият се грижи за по-сложните задачи като machine learning, видео обработка в реално време и други. Най-добрият пример е AI color опцията, която я намаше в първоначалния софтуер и заради която забавих видеото. А тя е важна, невероятно готина и използва именно този втория NPU чип.. Става въпрос за ето тази екстра - да можете да снимате видео, като важният обект на видеото да е цветен, а всичко останало да е черно-бяло. Красота е. Супер ефектно и смела демонстрация на мощта на изкуствения интелект в Mate 20 Pro. Тук мога да им кажа “Браво”. Голямо браво. Дори да не Ви звучи или изглежда толкова яка екстра, имайте предвид, че това тук е истинска иновация. Поне за мен е така. Чрез AI Color, можете да снимате мега ефектни видеа. Винаги.

   Като числа и според Huawei, двата NPU чипа са с около 20% по-бързи, с около 40% по-енергоефективни и могат да правят с до 1.6 пъти повече операции от предишното поколение NPU в Kirin 970. Т.е - точно както Ви го обясних. Два са, за да не работят едновременно като така пестят енергия, а ако се случи да работят заедно - биха могли да бъдат с до 20% по-мощни. Найс.

   Колкото до новия G76 графичен ускорител в Kirin 980, той е с до 46% по-мощен от този в Kirin 970 и е почти двойно по-енергоефективен. Т.е - на тема графичен ускорител, ъпгрейд също има. И то доста важен. И - това е добре.

   Част от новия Kirin 980 е и новия ISP или Image Signal Processor. Той, на практика увеличава с 46% способността за обработка на снимките и поддържа камери с висока резолюция (не забравяйте, че в този случай имаме 40MPx основна камера на гърба). Новият ISP може да използва "multi-pass noise reduction", което е долу-горе като "multi-frame noise reduction" в Snapdragon 845 на Qualcomm. Простичко казано, намалява шума като използва малко по-различна и предостатъчно ефективна технология, без да пада качеството на снимката. Т.е - и тук всичко е ОК.

   В тандем с Kirin 980 са и 6GB или 8GB RAM, съответно със 128GB или 256GB вградена памет. Напълно обезпечени сте на тема памет. Има и слот за карти с памет, но е нов приумица на Huawei… Това са така наречените NM карти, като NM идва от NANO MEMORY, очевидно са по-малки и според Huawei са по-бързи като трансфер на данни. Странно решение от Huawei са тези новите NM карти… Странно, защото не се знае цената, няма други устройства, които да ги използват и поне според мен е по-скоро изхвърляне, отколкото нещо което би могло да ви е от полза. По-скоро съм склонен да приема това им решение като заявка “Ние сме големи и искаме да наложим нов стандарт”, отколкото като нещо от което света има нужда в този момент. Дали обаче това ще се случи е една съвсем друга бира. Но отново - още памет едва ли ще трябва. Тези 128GB или 256GB са пре-пре-предостатъчни.
   Финалът на тема хардуер.. AnTuTu - 312 000 точки с което е счупена 300 000-дната бариера. Нямам какво повече да кажа тук. Бърз, мощен, можещ. Нещо като бързи, смели, сръчни ама за някак по-съвременно.

   И така дотук имаме следната картинка:

   - Дизайн - определено красив и извития от двете страни дисплей, за добро или лошо, се вижда от далеч
   - Дисплей -също красив. OLED е и има Always On Display функцията, която не е толкова богата на съдържание както при смартфоните на Samsung, но за мен лично - да виждам час и дата е предостатъчно. 

   - Извивките на дисплея не са по коя вкус. Прекалено големи са ми, но вероятно с калъф всичко ще е наред
   - 3D лицево разпознаване - супер
   - Вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци - не съм очарован, но не ми пречи. Просто използвам лицевото разпознаване
   - Вграден в Type-C порта високоговорител - заглушава се докато зареждате с кабел, но не е фатално. Аз зареждам безжично и за мен няма проблем. Има какво да се желае още от самия звук тук, но и така е ок
   - Супер бързо 40 ватово зареждане през кабел, като има 40 ватов адаптор в комплекта - супер.
   - Безжично зареждане - страхотно. Най-после. Браво. Супер
   - Обратно безжично зареждане - по-скоро рекламен трик, отколкото някаква полезност. Но - не ми пречи като го има. Просто не бих го използвал
   - IP68 сертификат за защита от прах и вода - СУПЕР. Но не мокрете - не се признава за гаранционен ремонт. Все пак, ако по невнимание разлеете нещо върху телефона - ще оцелее или поне би трябвало да е така.
   - Kirin 980 чипсет по 7nm технологичен процес - разкош
   - Нов и по-мощен графичен ускорител - разкош
   - Два NPU чипа за разпознаване на сцени и видео обработка в реално време - разкош
   - Нов ISP - разкош
   - Цялостна мощ от над 300 000 точки в AnTuTu - без думи. разкош

   Пропуснах ли нещо? Можете да прегледате видеото назад и да проверите. Дотук, с малки изключения - Mate 20 Pro се представя доста добре. Всъщност, до момента, единствената грешка, която Huawei са допуснали, са тези големи извивки от двете страни на дисплея. То е толкова очевидно, че са прекалили тук, че просто трябваше да препишат от Samsung, вместо да повтарят грешките им. Естествено, ще се свикне, но ако бяха го играли по-скромно при извивките - просто нямаше да има никакви забележки. Да, може и някои допълнителни трикчета, но за мен те са по-скоро бонус и изобщо мога да не им обръщам внимание. Всичко друго е супер. Само тези извивки ми вадят очите..

   Идва най-интересното… Камерите!

   Тук е магията. Магията от P20 Pro, но този път в Mate 20 Pro. Любопитен момент е, че при трите Leica камери на гърба има нов сетъп. Вече няма черно-бял сензор, като вместо него има широкоъгълен сензор, който осигурява отдалечаването от обекта на снимката. Т.е - вече освен приближение, има и отдалечаване.

   ОК - трите сензора са:

   - Широкоъгълен, 40 MP сензор с f/1.8 бленда, PDAF и лазерен AF

   - Ултра-широкоъгълен, 20 MP сензор с f/2.2 бленда, PDAF и Laser AF

   - И 8 MP телефото сензор с f/2.4, 5x приближение без загуба на качеството, OIS, PDAF и Laser AF

   Как работи всичко това обаче?

   Ами хем е простичко, хем е сложно… Като за начало - можете да гледате ревюто на Huawei P20 Pro. Ситуацията е много подобна.

   Отново по подразбиране, основният сензор е на 10MPx, вместо на 40, като Ви съветвам да го оставите така. Защо? В ревюто на P20 Pro съм обяснил. Вижте го. Накратко, Mate 20 Pro ще обедини 4 съседни пиксела в един и агресивно ще премахне шума от снимките. Особено нощем - тогава прави чудеса… И за да се уверите сами, вижте тези снимки:

   Тези например са правени през деня. Времето е слънчево и светло. Снимките са разкошни - вижте детайла на тротинетката, вижте замъгляването на фона... Просто нямам думи.

   По същото време са направени и тези портретни снимки. Отново - невероятни, като забележете, че замъгляването на фона тук е на степени, както при камерите на iPhone XS и iPhone XS Max. Ясно си личи на тази снимка... Определено, едно голямо браво за Huawei и Mate 20 Pro.

   Това пък са снимки направени вечер в заведение. Сравнително тъмно е, като за заведение към 7-8 вечерта. Заведението е Мараскини (готина сладкарничка в Младост между другото), а тортите са страхотни. Снимката на тортата също е супер. Така, направих реклама на сладкаре-то, така че мисля че си заслужих една тортичка там в близките дни...

   Тези снимки пък са правени в пълна тъмнина. Ето как изглежда прословутия Club 35 в студентски град на тъмно, като ако увеличите достатъчно, почти можете да видите плакатите на студентите по стаите в общежитието зад кафето... Е чак плакатите не се виждат, но снимката е буквално като "картичка". И забележете - шум няма. Какво да Ви кажа - мистика и черна магия. Също както и при P20 Pro, Mate 20 Pro е шампион при нощните снимки. А ето и още една нощна снимка - всичко се вижда прекрасно и няма шум.. точка.

   Още малко снимки, отново надвечер - но със сняг. Малка зимна приказка...

   Истинската зимна приказка обаче е при тези снимки. Имайте предвид, че са направени от колата и в движение, при затворен прозорец (не че нещо, ама навън си беше студено а и точно в тази местност, кой знае, можеше и мечки да има. А от мечките, знаете - “и почвам да бегам бате”. Истинска зимна приказка. Нямам думи.

   Ултра-широкоъгълният сензор пък (този който заменя черно-белия сензор), позволява обхващането на по-голяма площ при снимките, което също е готино.. В случая можете да отдалечите обекта - от 1х, на 0.6х, а това изобщо не е малко. Като се замислите, това си е почти двойно отдалечаване. Идеята не е нова - смартфоните на LG използват такъв сензор и в него има доста логика... Това, че този сензор измества черно-белия сензор - изобщо не се отразява на качеството на снимките. Всъщност, очевидно носи предимства.

   8MPx-овият сензор за приближение също е чудесен. Най-важното - има си оптична стабилизация на изображението, всичките там видове автофокуси и самият факт че имате 3х оптично приближение и 5х приближение без загуба на качеството, вероятно е като сбъдната мечта за мнозина.. Има и 10-кратно приближение, но там вече е цифрово и да кажем, че от него няма кой знае какъв смисъл. Все пак - 5 кратно приближение е голяма работа.

   Най-голямата магия за мен обаче, остава Huawei AIS или Huawei AI Image Stabilisation. Това чудо, го имаше още в P20 Pro, има го и тук. На практика, Huawei обединяват оптичната стабилизация на камера сензорите, цифровата стабилизация и изкуствения интелект и правят - Huawei AIS или стабилизация с изкуствен интелект. Чудо. Черна магия. Просто насочвате смартфона и снимате... Нямам представа как го правят, обаче кадърът не помръдва. А именно това играе основна роля при снимките... Щом кадърът не помръдва, бързо навлиза повече светлина, оттам фокусирането става в пъти по-бързо, снимките нямат размазвания и изобщо - животът е песен.

   Камерите на Mate 20 Pro са супер. Нормално е. Няма как да и да не бъдат, при условие че още P20 Pro от началото на годината направи революция при нощните снимки. Е, революцията продължава. Налице е и Master AI или намесата на изкуствения интелект при разпознаване на сцените и автоматичен избор на настройките.

   Ето нещо важно обаче, Master AI вече е по-малко агресивен при настройките за снимане. Това означава, че снимките вече са с по-реални цветове, контраст, яркост и така нататък.. Дали това е добре обаче? За мен - със сигурност. Ако обаче имате P20 Pro и сте свикнали на неговия по-агресивен Mater AI - може и да се разочаровате, просто защото с Master AI в P20 Pro - там всяка снимка е картичка. Буквално. Тук е “по-малко картичка” заради по-реалните цветове, контраст и яркост. Повтарям - за мен това е супер, но ако сте свикнали с картичките на P20 Pro, може да не сте чак толкова очаровани по-малко картичките в Mate 20 Pro. Това е...

   Така. Мисля, че е време да приключа това видео. Та даже малко прекалих отново с дължината му, но какво пък - вярвам, че си е струвало. Mate 20 Pro има много, ама много с какво да се похвали. Дори да сте гледали видеото внимателно, вероятно сами ще осъзнаете, че едва ли сте запомнили всичко… И сигурно има още… Например, че има Super Macro режим на снимане - т.е може да снима от едва 2.5см разстояние, супер издръжливата батерия, благодарение на икономичния чипсет (между другото при мен издържа над 6 часа в режим на светене на дисплея) и други...

   Заключението ми е, че Mate 20 Pro е готин. Много готин. При първоначалната му поява на пазара - не беше ОК. Сега, след ъпдейта е красота. Забавянето на ревюто си струваше… Най-малкото, за да успея да видя със собствените си очи как точно работи всичко и по правилния начин. Остава само едно… Цената. Mate 20 Pro е страхотен, но и цената му е страхотна. Скъпичък е. Но, ако парите не са един от проблемите - вярвам, че ще сте доволни. Ако искате да минете пък по-тънко - ето един фокус - огледайте се в P20 Pro. Той вече е направо евтин на фона на Mate 20 Pro.

  • Copyright © 2017 Citytel - Всички права запазени.
  • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.
  • Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...