• Xiaomi Mi 10 видео ревю

   2020-05-27

   Що е то Xiaomi Mi 10. За тези, които не знаят, Mi серията е флагманската серия от смартфони на Xiaomi. Те винаги са били най-доброто на компанията. Всъщност, точно такъв е и случаят с Mi 10 и Mi 10 Pro. Те са топа или както може да се каже още - върхът на сладоледа с два пръста отгоре на Xiaomi за 2020 година. Първо се появиха в Китай, в началото на годината, докато премиерата им на останалите пазари малко се забави заради Covid 19. Mi 10 вече е наличен и в Европа, и в частност България. Вероятно всеки момент, и Mi 10 Pro ще се появи на пазара тук, като забавянето отново е заради вируса... Естествено, въпросите пред феновете на компанията са "Кой да избера?", “Струва ли си?” и още много такива... Сами ще вземете това решение, аз просто ще Ви кажа, какво мисля аз по темата...

   Дизайн

   По традиция, започвам с дизайна на Mi 10. Сами виждате - невероятно красив смартфон. Gorilla Glass 5 защитно стъкло на гърба, Gorilla Glass 5 защитно стъкло на дисплея, а страничната рамка е метална. И тази красота се допълва от супер тънки рамки от всички страни на дисплея. Тънката рамка горе над дисплея, разбира се, се получава благодарение на вградена в дисплея селфи камера. За самата камера малко по-късно, но - крайният резултат е красив и изработката изглежда и се усеща супер премиум. Красота. Спор няма. По същия начин изглежда и Mi 10 Pro впрочем.. (Разликата на тема външен вид е леко поразместени камери сензори на гърба, но общото усещане е същото. Така че, до тук - разлика между двата няма...).

   Дисплей

   Дисплеят на Mi 10 е 6.67 инчов, извит е от двете страни и е Super AMOLED матрица с резолюция от 2340 х 1080 пиксела в съотношение на страните 19.5:9. Пикселната гъстота е 386ppi пикселна гъстота, което автоматично не го прави дисплеят с най-малкия пиксел сред смартфоните, но тези които следят моите видеа вероятно вече знаят, че за мен - това изобщо не е проблем. 1080p е напълно достатъчно. Освен това натоварва по-малко чипсета и харчи по-малко енергия от дисплеите с по-висока резолюция при равни други условия...

   Дисплеят си има всичко - настройка за цветната температура, режим за четене на книги с намаляване на синята светлина, ръчна и автоматична настройка на яркостта (като пиковата яркост е около 1000 нита). Има и Always-On-Display функция която лесно може да се персонализира по много на брой начини - аналогов часовник, дигитален часовник, калейдоскоп, като стига дори до някаква картинка или собственоръчно написан текст. Иначе казано, доста възможности за персонализация на Always-On-Display. Mi 10 ще изглежда точно така, както Вие искате да изглежда и това е ОК.

   Тук е и така нареченият Dark Mode. Той не само прави смартфона по-модерен... Dark Mode на теория, би трябвало по-малко да вреди на очите Ви вечер.. Фонът е черен, няма никакво излъчване от "несветещите пиксели" и това е добре. Като втори бонус, докато пикселите не светят показвайки черния цвят (знаете, при AMOLED дисплеите, черният цвят се получава като пикселите просто не светят) - това пести енергия. Т.е - при активиран Dark Mode, теоретично смартфонът използва една идея по-малко ток, което пък би трябвало да означава, че ще издържи една идея по-дълго с едно зареждане. Не съм правил подобни експерименти - но такава е теорията.

   Дисплеят на Mi 10 поддържа и HDR10+. И това също е супер - богати и наситени цветове и всички изглежда прекрасно...

   Има и 90Hz опресняване на дисплея. Тази екстра е супер модерна през 2020 година. Честно казано, Mi 10 работи толкова добре, че аз лично, не успявам да направя разлика докато се движа из интерфейса на смартфона с 60Hz и с 90Hz опресняване на дисплея. И в двата случая - той се движи превъзходно. Аз лично вярвам, че по-високата честота на опресняване на дисплеите има значение само в някои специфични дейности при работа със смартфона... За мен, тя би имала значение само докато играя някое много динамична игра, ако рисувам нещо на смартфона или пък, за да работи още по-плавно самия интерфейс на смартфона. Обратно - докато четете статична статия в браузъра, фейсбук, електронна книга или пък просто разглеждате снимки в галерията няма никакъв смисъл от тези 90Hz.

   В случая, навигацията из интерфейса на Mi 10 е разкошна и на 60Hz и на 90Hz. Приложения за рисуване не използвам, а за игрите - все още няма достатъчно голям брой игри, които да поддържат 90Hz опресняване на дисплея.

   Факт е обаче, че посоката е правилна... Именно наличието на тези 90Hz в случая, е крачка към това, разработчиците да започнат да преправят приложенията си, за да се възползват от тях. И това ще доведе до положителни резултати. Добре е, че ги има тези 90Hz. Със сигурност. Аз не съм сигурен, как бих използвал Mi 10 - на 60 или на 90 Hz... Още повече, че ако е на 60Hz, вероятно ще е по-икономичен на тема енергия, което винаги е важно за мен... Вие решавате, дали да изпозвате на 60Hz или на 90Hz. Като цяло, наличието на 90Hz е добре. Браво на Xiaomi.

   Добре - ето още за дисплея... Има и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Разбира се, става въпрос за оптичен сензор, както при много други смартфони на пазара. Работи бързо и нямам никакви забележки тук. Естествено - аз предпочитам лицевото разпознаване, особено като има и Raise to Wake функцията. Т.е, ето това - да вдигна смартфона от бюрото, той да светне и щом види лицето ми, да се отключи. По-лесно ми е, защото така на практика не правя нищо - просто го вдигам от бюрото и той е готов за работа. Да, 2D лицевото разпознаване не е сигурно, но ако трябва да избирам между лицево разпознаване и сензор за пръстови отпечатъци, избирам лицевото разпознаване.

   Добре... Сега идва най-тежкото... Стигам и до извивките тук от двете страни на дисплея. Всъщност, тук е единствената ми ако мога така да я нарека "забележка" към Xiaomi. Вече няколко години коментирам, че тези извивки трябва да са максимално семпли, за да са удобни.. Разбирам прекрасно, че те подсилват премиум усещането при допир със смартфона и нека ги има - просто да са семпли и да са малки. Тук, в Mi 10, не са семпли. Samsung и Huawei вече го прозряха това (естествено едва ли е заради моите коментари) и извивките при техните топ модели вече са съвсем малки и семпли... Ето веднага прилагам пример - тук вече (най-после), имаме малки и семпли извивки...

   Причините да предпочитам малките и семпли извивки накратко са две.

   Първо, когато извивките са големи, обикновено производителите правят симетрично същите и от гърба към страничната рамка. Крайният резултат е двойна извивка тук по средата, което прави смартфона да изглежда супер тънък, но пък като го хванете в ръка малко сякаш може да стане по-ръбесто отколкото би ми се искало. Ако използвате калъф разбира се - този проблем автоматично отпада.

   Втората причина да предпочитам малките извивки е, че като големи - тогава без да искам, докосват екрна с длан и съответно дисплеят реагира. Този проблем, Xiaomi са го решили перфектно. От менюто с настройките, има опция ВИЕ да прецените колко голяма да е зоната, която ДА НЕ засича докосванията с дланта. Директно го активирам на "голяма зона" и всичко вече е ОК. С други думи, в този конкретен случай, Xiaomi са направили големи извивки, но софтуерът от една страна решава проблема с докосванията. И това е ОК.

   Мисля, че това е в общи линии дисплеят на Mi 10. Между другото, същият е и на Mi 10 Pro (това са важни уточнения за разбора в края)... Този дисплей не е най-добрият дисплей на пазара, но най-добрият в смартфон на Xiaomi... И това не е малко...

   Какво още? Ами високоговорителите... Също страхотни! Xiaomi ги наричат “dual super linear speakers”, което на мен лично ми говори две неща - стерео и без изкривявания. Ок, те са 2. Вижте как са ги наместили китайците.. Отворите на първия са тук долу, а на втория - отново на металната рамка, като дори краищата са спазени за да са на еднакво разстояние независимо как държите смартфона. Звукът през стерео високоговорителите си има всичко - динамика, обем, всичко. И да - дори на максимално увеличаване - те не изкривяват звука. Наистина са супер... Като за смартфон естествено. Това е новост за смартфоните на Xiaomi и съответно заслужават похвала. Това е.

   И докато съм на тема странична рамка, тук горе до отворите за втория високоговорител е инфраред порта. Знаете как да го използвате. Феновете на Xiaomi винаги са знаели, така че - да, телевизорите по заведенията Вас чакат както се казва.. Има си инфраред и това е ОК. Допу пък, очевидно Type-C порт за зареждане и съвсем нормално - НЯМА 3.5 мм жак за слушалки. Няма и да има. Защо? Защото Xiaomi също както Apple, Samsung, Huawei и кой ли още не - вече продават TWS слушалки (идва от True Wireless Stereo) и премахвайки порта, подтикват нас потребителите - да започнем да си купуваме TWS слушалки. И това е нормално предполагам… Един го прави, другите виждат далаверата с известно закъснение, но все пак го последват… Както и да е - няма 3.5мм жак. Вече никой няма (в този, високия клас става въпрос, защото който си купи скъп телефон, вероятно са му останали пари да си купи и слушалки).

   Заключението на тема Дизайн и дисплей… Прекрасен дизайн, прекрасен дисплей. Разлика между Mi 10 и Mi 10 Pro - до тук няма.

   Хардуер

   Преминавам към хардуера. Още в началото да отбележа - разлика между Mi 10 и Mi 10 Pro на тема хардуер - НЯМА. Всичко е еднакво. Да видим какво включва това “всичко”...

   Първо - чипсета. Snapdragon 865 (разработен по супер-икономичния 7nm технологичен процес), което е топ-дъ-бест за 2020 година. Използва се, или поне би трябвало да се използва във флагмените на всички производители за тази година… AnTuTu резултатът е показателен - 556 400 точки. Това си е страшно висок резултат, както и да го погледнете. Безспорно - невероятна производителност. И тази мощ, в моя случай е комбинирана с 8GB LPDDR5 RAM и 256GB UFS 3.0 памет. Обърнете внимание - LPDDR5 RAM и UFS 3.0 памет - отново топ на тема скорост хардуер. Неслучайно има толкова висока производителност този смартфон. Във всяко едно отношение.

   Игрите… Тествах стандартно PUBG Mobile, Asphalt, Call of Duty… Всичко хвърчи. Хвърчи с 60 кадъра в секунда, защото все още тези игри не поддържат 90 кадъра, но хвърчи. Никакви забележки..

   Изобщо този Snapdragon 865 е нещо голяма гордост за Qualcomm по принцип. Вижте, той има 25% по-добро цялостно представяне спрямо предшественика си Snapdragon 855, 25% по-ниска консумация на енергия и 5то поколение изкуствен интелект което е с двойно по-голяма изчислителна мощ… И като прибавим към това с 29% по-бързата LPDDR5 памет и в пъти по-бързата UFS 2.0 памет... Машина! И на всичко отгоре - разбира се, има вграден 5G модем... Това последното трябва ли Ви? Не! Плащате ли го като пичове? Плащате го! Така че, да си знаете - можете да се хвалите че е 5G смартфон, но докато операторите в Бг не пуснат въпросната мрежа, само си се хвалите. Толкова… Единственото на тема хардуер, което би могло да се отчете като минус - това е липсата на слот за разширяване на паметта с microSD карти. Т.е. - с колкото вградена памет си закупите Mi 10, това е. Няма как да добавите допълнителна памет. Ще Ви изненадан, но това е хубаво нещо… Замисляли ли сте се, защо iPhone няма слот за допълнителна памет? Причината според е простичка… Защото външните памети просто са по-бавни. Ако например сложите microSD карта и започнете да я пълните със снимки - то в даден момент, четенето на тези снимки ще забавят работата на смартфона и съответно ще се развали доброто потребителско изживяване. А в крайна сметка - именно потребителското изживяване тук е “СИЛА”! Безкомпромисно. Честно казано, Mi 10 има предостатъчно вградена памет и наистина не би трябвало да искате още… Това е.

   Също както е в живота обаче - с огромната мощ, идва и огромната отговорност… В този случай - огромното охлаждане (знаете, за да няма тротлинг, сваляне на честотата на процесорните ядра и лаг, защото каква файда от топ процесор, ако той лагва защото няма достатъчно добро охлаждане)... Xiaomi се хвалят със своята VC Liquid Cooling система за охлаждане, която според тях, успява да свали работната температура на смартфона при натоварване - с цели 10.5 градуса. Ами супер... Да проверим.. След около 40 минути игра (тежка игра на PUBG Mobile), ето каква е температурата на гърба на смартфона. Нямам никаква представа дали без това охлаждане е щяла да бъде с 10 градуса отгоре...Няма как да го проверя… Това което мога да кажа е, че - няма тротлинг, няма забавяне по време на игра, няма проблем. Да, Snapdragon 865 заедно с това охлаждане тук вътре - определено е МАШИНА!

   Сравнително простичък въпрос... Има ли по-мощен чипсет от този в момента? Отговорът е "не". Има ли други толкова мощни смартфони на пазара към този момент? Ами тук е сложно.. Galaxy S20 серията на Samsung работи със Snapdragon 865 в САЩ, но тук е с Exynos 990... Huawei P40 Pro използва Kirin 990, т.е отново не е топ-а на Qualcomm. Така че... Проверете сами, кои друг смартфон използва Snapdragon 865... Та той, ако има и толкова бърза LPDDR5 RAM и USF 3.0 памет, те той ще е толкова бърз. Иначе няма как... Извеждаме теорема тук: Mi 10 = машина! Това е на тема хардуер. Както казах в началото, същото се отнася и за Mi 10 Pro. Нито повече, нито по-малко. Приключвам с хардуера.

   Камери

   Ето как стои ситуацията с камерите на Mi 10… Има четири камери на гърба:

   Тази най-горната е 2MPx depth сензор с F/2.4 бленда и той разбира се е за портретните снимки.

   Под него или вторият сензор е 108MPx-овия сензор с F/1.7 бленда, оптика със 7 лещи и OIS. Съвсем стандартно вече, по подразбиране тези 108MPx вадят 25-26MPx-ови снимки - използва се обединяване на 4 пиксела в 1 super pixel, оттам се намесва AI, разпознава сцени, чисти шум, подобрява цветовете и става магията, на която сме свидетели през последните няколко години. Снимките с този сензор са чудни. Можете да снимате и с пълните 108MPx, но - тогава не участваа AI, съответно няма постпроцесинг и в общи линии чудесата ги няма. Горещо препоръчвам да използвате камерата в стандартния режим с обединяването на пикселите. Ако все пак държите в определени моменти да снимате със 108MPx, поне гледайте да е в близки до идеалните условия (разбирайте добра светлина).

   Ето и един и същ кадър сниман в обединяване на пикселите и AI и съответно със 108MPx и без обединяване на пиксели и AI. Разликата е покъртителна и е видима с просто око. Обърнете внимание на цветовете... Да - ако нямате база за сравнение, и тези с пълните 108MPx са си супер, но като ги сравните с 25MPx супер пиксели - разликата е просто очевидна. И примерите могат да са много. Просто - наистина, снимайте в режима който е по подразбиране. Кадрите са като картички и определено са готови за Инстаграм, Фейсбук или каквото там използвате за споделяне на снимки с приятели..

   Третият сензор отгоре-надолу е 2MPx макро сензор с F/2.4 бленда. Неведнъж съм го казвал и все още го мисля... Тези 2MPx макро сензори не ги намирам за полезни.. Ето снимка с този 2MPx-ов сензор (чиято единствена сила е да снима от много близко разстояние) и веднага снимка от тройно по-голямо разстояние например, ама със 108MPx сензор.. Ако използвам не пълните 108MPx, а режима с обединяването на пикселите за да получи всички подобрения - реално получавам по-добър, по-светъл и с по-хубави цветове кадър, който пак е с повече детайли от този 2MPx-ов макро сензор. За мен, тези малките макро сензори са, за да се виждат повече камери на гърба. Аз съм много далеч от професионален фотограф и изобщо не бих казал, че ги разбирам - но това е моето мнение... Поне математически мисля, че съм прав. Ако някъде бъркам - поправете ме, ще се радвам да науча нещо ново..

   Последният, най-долният сензор е ултраширокоъгълният сензор. Той е 13MPx с F/2.4 бленда и благодарение на него се получават ефектните ултра широкоъгълни кадри или пък възможността да снимате пейзажи, забележителности и други красоти. Този сензор си е много ОК.

   Тук обаче, има нещо, което си струва да се отбележи... Става въпрос за разликата между Mi 10 и Mi 10 Pro. Разликата в камерите. При Mi 10 Pro, камера сетъпът на гърба е малко по-различен и малко по-добър...

   Най-горният сензор там е 8MPx-ов телефото сензор с 10х хибридно приближение.
   Вторият сензор е 12MPx-ов за портретните снимки. Всъщност, в Mi 10 Pro, той се използва и за 2х приближението, което го прави самия смартфон още по-гъвкав що се отнася до зуум възможностите му..
   третият е 108MPx, но с оптича с 8 лещи (той малко по-добър от този в Mi 10)
   и четвъртият е ултраширокоъгълен, но с малко по-висока резолюция - 20MPx.

   Ок. Ще го обобщя така. В Mi 10 Pro са премахнати depth и macro сензорите, които имаме в обикновения Mi 10. За сметка на това са сложени други два сензора - 12MPx за портрети и 2х зуум и 8MPx с 10х хибриден зуум (да, за мен Mi 10 Pro има два допълнителни телефото сензора). Благодарение на тях, Mi 10 Pro, просто има шанса да се изправи срещу Galaxy S20 Ultra и P40 Pro. А в нашия герой тук, обикновения Mi 10, той има 2х зуум което се постига с кропване на снимката от 108MPx-овия сензор (което също е без загуба на качеството между другото), а оттам нататък - има още цифров зуум.. Да, на тема зуум Pro-версията е по-добра. Ако не снимате често със зуум обаче, можете да изберете обикновения Mi 10 и да спестите 400лв.. Доста голяма разлика за един зуум, нали? Сами помислете, дали искате 10х хибриден зуум...

   Видео

   На тема видео, нещата изглеждат доста добре. Mi 10 може да снима видео с 1080p с 30 и 60 кадъра в секунда и тук е налична Super Steady стабилизация на изображението. Има и опция за 4к запис на видео, при която стабилизацията също работи прекрасно. Има дори 8K запис на видео - но, при 8k вече няма никаква стабилизация. Препоръчвам да снимате с 1080p или 4к видео. Странното и всъщност единствената ми забележка на тема видео е, че Mi 10 няма стабилизация при снимане с предната камера. Има си AI, има си HDR, но не и стабилизация.. Странно и не е изключено, да се активира някаква цифрова стабилизация с ъпдейт, но поне за момента няма. Така че, влогърите - да използват и без това, по-добрата основна камера.

   Батерия

   Сега да видим батерията на Xiaomi Mi 10 и нещата около зареждането… Първо параметрите - батерията е 4780 mAh, зарежда се през Type-C порт (естествено) и поддържа бързо жично зареждане с 30W. Важен момент е, че се поддържат Quick Charge 4 и Power Delivery 3 стандартите, като за Power Delivery има и специално видео в канала, ако искате да научите повече).. Има и 30W-ов адаптер за зареждане в комплекта, което също е важно, защото няма да се налага да изваждате още пари, за да се възползвате от това бързо зареждане... Дотук супер - от 0 до 100% за около час. Супер, даже прекрасно. Но, това не е всичко. Има и супер бързо, 30W-ово безжично зареждане (което е супер) и обратно безжично зареждане с 5W (което също е супер, за да зареждате безжичните си слушалки, умния си часовник например или дори друг смартфон).

   Ето го и стандартния тест.. 1 час гледане на видео в YouTube при максимална яркост на дисплея - точно 7% от батерията. Това означава, че ако постоянно гледате видео, Mi 10 ще изтощи напълно батерията за около 14 часа. Ами - шампион, какво да Ви кажа… Особено като се има предвид, че това е смартфон, които е направен за да бъде супер мощен, а не супер икономичен. Онези 7nm технологичен процес си вършат работата прекрасно. Прекрасен резултат. Да, това е при 60Hz опресняване на дисплея, защото YouTube приложението работи на толкова, така че ако активирате 90 Hz опресняване и използвате други приложения - резултатът може да е малко по-малък. Все пак - прекрасен резултат.

   Ще вмъкна още нещо тук... Разликите на тема батерия и зареждане в Mi 10 Pro са: 4500 mAh батерия (вместо 4780 mAh) и 50W бързо зареждане през кабел (вместо 30W). При скоростта на зареждане, Mi 10 Pro ще бъде малко по-бърз... Ама малко - вероятно с около десетина минути.. Mi 10 обаче има малко по-голяма батерия, което винаги е важно... Бих ги нарекъл "сходни" на тема батерия и зареждане.. Това е ей така, за да го имате предвид ако се чудите между двата...

   Заключение и размисли.

   (Николай Великов, 359GSM.com)

   И сега, въпросите пред които са изправено феновете на компанията. Това е най-трудната част и въпросите са доста сложни...

   Първи въпрос: Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro ли са най-доброто, което можете да закупи в момента...?

   Всъщност много пъти се наложи да отговарям на този въпрос през последните няколко седмици... И това е доста труден въпрос... Ще обясня. През годините, Xiaomi се наложиха като бранд, който предоставя на потребителите най-доброто цена/качество съотношение.. И друг път сме го коментирали... Аз и хората около мен, щом чуят Xiaomi, в съзнанието им веднага изплува "евтино, хубаво и с яка батерия".. Точно тези три неща… Тази година обаче, с Mi 10 и Mi 10 Pro, вече не можем да използваме думичката "евтино". Вижте сами, Mi 10 струва около 1500 лв, а Mi 10 Pro - малко под 2000 лв. Да, това са стартовите цени и те тепърва ще падат. Все пак, в момента са такива… При това положение, въпросът “тези ли са най-доброто” преминава в друг въпрос:

   Струват ли си парите Mi 10 и Mi 10 Pro?

   Хубаво, ама и това е много сложен въпрос. Ето какво ще Ви кажа... Mi 10 е предостатъчно добър, за да се мери с топ моделите на другите производители на пазара - S20, S20+, P40, OnePlus 8 и други.. По-същата логика Mi 10 Pro пък, директно се мери с Galaxy S20 Ultra и P40 Pro (заради зуум-а естествено)... Аз лично, ако трябва да избирам между Mi 10 и Mi 10 Pro, бих избрал по-евтиния Mi 10 (за мен просто не си струва да давам 400 лв отгоре за малко по-добър основен сензор и най-вече заради зуум-а от телефото сензорите на Pro версията). Ако Вие много държите на топ-топ-топ камерата и мега-мега зуума - тогава, знаете, изскачате с 2к и нямате проблем…

   Излиза, че Mi 10 и Mi 10 Pro има всичко, което имат и останалите флагмени на пазара. В някои отношения биха могли и да ги превъзхождат дори… Да не забравяме, че тук е налице Snapdragon 865 чипсета, който няма да видите в P40 серията например, нито пък в Galaxy S20 серията за България...

   Ами да. Предвид, че Mi 10 и Mi 10 Pro не отстъпват на останалите топ модели на пазара - да, струват си парите. Те са достойна алтернатива. Това е факт. И са си скъпички като другите флагмени на пазара... Това също е факт.

   Това беше лесната част. Ето къде идва сложното…

   Стартовите цени на Mi 10 и Mi 10 Pro са около 1500 и 2000 лв, което са си цени като за топ модел от Samsung или Apple… Които пък са така наречените “супер брандове”, нали?

   Когато обаче давате 1500 или съответно 2000лв за смартфон, част от парите Ви винаги отиват за ПРЕСТИЖА, който получавате като асоциация с бранда... Когато някой види, че притежавате скъп смартфон с логото на Samsung или Apple - да, това е престиж. Смартфоните на Xiaomi пък, връщам Ви малко назад в разсъжденията, винаги са били "евтини, хубави и с яка батерия". Винаги са били прекрасни, винаги са били с чудесно цена/качество съотношение, но поне до момента, не са се водили нито “престижни”, нито "модерни" или по някакъв начин "гъзарски"... Те бяха просто…. "Разумна покупка".

   Е, сега явно са на път да станат и "престижна" или “премиум” покупка.

   И тук вече, въпросите "дали са най-доброто на пазара" и "дали си струват", рязко преминават в само един въпрос, на който само ВИЕ, потребителите, феновете и собствениците на Xiaomi смартфони, можете да отговорите... И той е "Достатъчно силна ли е лоялността Ви към бранда? Или по-простичко казано: "Бихте ли дали парите си за смартфон от Xiaomi, ако за същите пари можете да си купите смартфон от по-престижен или по-премиум бранд? А сега де? В този конкретен случай и предвид, че Вие потребителите решавате кое е по-добре и кое си струва, нещата отиват малко като на проверка...

   Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro са проверка за силата на бранда.

   Проверката е от страна на Xiaomi, разбира се.. Нека помислим малко… Без значение, дали Mi 10 и Mi 10 Pro ще са супер успешни, с тях компанията направо си го заявява “Ние сме престижен и премиум бранд” и това скоро ще се започне да се възприема като факт. Така направиха и Huawei преди година-две-три… Сега го правят и Xiaomi. Това е част от растежа.

   В подкрепа на това твърдение е и следното… Помните ли, че Xiaomi отделиха Redmi серията в отделен подбранд, а после в напълно самостоятелен бранд? Е, сегашното преминаване на Xiaomi към “престижния” или ”премиум” бранд, е просто продължението на всичко това или както се казва - логична следваща стъпка… Вече, Redmi брандът е този на който ще казвахме “евтин, хубав и с яка батерия”, а Xiaomi вече са “премиум бранда”... И ако Mi 10 и Mi 10 Pro са успешни - то това ще означава само едно “Xiaomi настина са премиум бранд”.

   Да. Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro са проверка за силата на бранда. Ще оставя това изречение тук за малко, за да си мислите над него...

   Конкретно за обикновения Mi 10. Прекрасна сглобка, невероятен хардуер (всъщност най-мощния на пазара за 2020 година), супер бързи RAM и вградена памет, страхотни камери (не най-страхотните предвид Mi 10 Pro например, но повече от достатъчно страхотни), традиционно “яка” батерия, супер-яко бързо зареждане и в общи линии всичко, което би трябвало да има един супер-флагман… Това е. 

    

    

   Citytel.bg
  • Препоръчваме
   • https://www.citytel.bg/realme
   • https://www.citytel.bg/apple-watch-series-5-gps-cellular-comcategory838bg
 • Разгледани продукти
   • Намерете ни
   • Абонирайте се
    • Copyright © 2017 Citytel - Всички права запазени.
    • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.