• OnePlus 7T Pro видео ревю

   2019-11-13

   Здравейте. OnePlus 7T Pro. Той е върхът на сладоледа при смартфоните на компанията за 2019 година. Или поне така би трябвало да бъде. В това видео ще проверим именно това. Ще го разгледаме под лупа както се казва и ще видим какво предоставя на потребителите и не по-малко важно, как е спрямо останалите смартфони на OnePlus... Това е. Просто и ясно. И така - да започваме, че се очертава дълго видео...

   ДИЗАЙН

   OnePlus 7T Pro... Ок - красив смартфон е. Лицевата част е заета от огромния 6.67 инчов и извит от двете страни AMOLED дисплей и разбира се покрит с Gorilla Glass 5 защитно стъкло. Вероятно знаете, аз не си падам много-много по тези извивки на дисплея... По-скоро ги намирам за неудобни, както при работа, така и при държане в ръка. Освен това, отново намирам тези краища на дисплея, за по-извити, отколкото би ми се искало. Предпочитам по-семплите извивки на дисплеите на по-новите модели на Samsung, но това си е мое мнение. Факт е, че дисплеят изглежда красиво...

   Прорези няма. Дисплеят заема изцяло лицевата част на смартфона. Дори долната рамка е супер тънка и симетрията е супер. Селфи камерата е тук горе, изскачаща е, а сензорът е 16MPx, с F/2.0 бленда, автоматичен HDR, записва 1080p видео и има електронна стабилизация на изображението. Ок е. Има и защита на изскачащия модул с камерата - щом смартфонът усети свободно падане, механизмът с камерата автоматично се затваря, така че - да не се потроши селфи историята тук, че без селфита знаете - дамите няма да има как да си покажат баните..

   Добре. Какво още...

   От дясно, на металната рамка, има два бутона - Power On/Off и бутон за активиране на режим със звук, режим само с вибрация и режим без звук и без вибрация. OnePlus от самото начало имат тази екстра и тя наистина е удобна. Лесно, удобно и най-вече бързо - можете да изключите звука, когато влизате в среща например. Яко е. Тук - браво! Супер.

   От ляво са бутоните за звука - изненади няма. Ок са. Между другото, вероятно знаете, че OnePlus винаги са се придържали, интерфейсът им да изглежда точно както изглежда "чистия Android на Google". Ключовата дума обаче е "изглежда". Да, Oxygen OS изглежда като чист Android от Google, но е много-много-много повече от това. Буквално е бъкана с подобрения, което лично за мен, я прави най-семплата, най-приятната и най-важното - най-функционалната Android платформа на пазара. Представете си го така - OnePlus са взели чистия Android на Google и са започнали да добавят екстри. Невидими на пръв поглед, но БЕЗЦЕННИ, с времето и работата.. Ето тук при Volume бутоните например, освен че можете да намалите звука, можете и да конкретизирате кой звук - колко силен или намален да бъде. Да, дребна работа - но повярвате - има десетки такива и те се оценяват с времето. Не е случайно, че гийковете са влюбени в OnePlus и Oxygen OS - те просто са много добри. Факт...

   Гърбът... Съвсем в реда на нещата - модерен, извит в двата края, покрит с Gorilla Glass 5 защитно стъкло. Най-важното обаче е, че е леко матиран, което е супер защото вече няма пръстови отпечатъци. Разкошно е. На гърба се виждат и трите камера-сензора, за които ще поговорим малко по-късно, както и ето тези отвори тук - това е лазерният автофокус, който помага за по-бързото фокусиране през деня и по-доброто фокусиране нощем. Ок. Съвсем грубо - така стоят нещата тук...

   Какво още за дизайна...?

   Ами - има два стерео високоговорителя, като честно казано, съм изненадан колко приятен, силен и плътен звук вади това нещо. Браво. Супер е. Единият е долу, а вторият е тук горе над дисплея, зад този супер тънък отвор за слушалката. Прецизна изработка, която не влияе на дебелината на рамката. Впечатлен съм. Поздравления.

   Зареждането става през USB Type-C порт, като се поддържа супер бързо зареждане с 30W. Т.е - ако използвате оригиналния адаптор от комплекта, ще заредите от 0 до 70% само за 30 минути. Отново браво за OnePlus.

   Всичко на тема дизайн и първоначален преглед изглежда страхотно. Има само три дребни детайла, които вероятно не биха се харесали на определени групи потребители.

   Първото е, липсата на 3.5 мм жак за слушалки. Това е от голямо значение за меломаните. За мен лично изобщо не е проблем, но признавам - има много потребители, които искат да използват качествените си слушалки с 3.5мм жак.

   Втори евентуален проблем е липсата на официално обявен рейтинг за защита от прах и вода. Казва "официално обявен", защото според мен има защита от влага... Вижте слотът за СИМ картите - той си има защита. Допускам, че няма официален рейтинг, просто защото на компанията не й се занимава с обещания за IP68 защита и после да "мачка каскета" както се казва, отказвайки гаранционно обслужване за мокрените смартфони. Ако е така, подходът на OnePlus ми се струва по-честен - те просто не се хвалят с някакъв рейтинг. Другите компании - визирам Apple, Samsung, Huawei - те хвърлят едни рейтинги за защита от прах и вода, ама на сайтовете им с малки букви пише, че не признават мокрените смартфони за гаранционно обслужване. Повечето потребители разбират доста късно естествено и това си е проблем. За тях, потребителите... ОК - този "евентуален проблем" май ще се превърне в предимство, но както и да го приемете - запознати сте. Очевидно има някаква защита от влага, но НЯМА официален рейтинг за защита от прах и вода.

   Трето. OnePlus 7T Pro е бъкан с екстри, супер технологичен е, ама... Няма безжично зареждане. Малко е смешничко, при всичката технология тук и разбира се при стъкления гръб, ама факт. Няма безжично зареждане. Дали това е проблем за Вас или не - Вие си решете.

   С това, приключвам с дизайна. Финалните ми думи тук са, че OnePlus 7T Pro е готин. На мен лично, единственото което не ми е много ОК, са сякаш леко прекалените извивки на дисплея, които заедно с извивките на гърба го правят малко ръбест тук отстрани, но пък - това е трик, за да се скрие дебелината на устройството… OnePlus 7T Pro е с дебелина от 8.8мм а изглежда много по-тънък.. Да, трикът работи. Естествено, визуалните трикове няма как да скрият теглото - OnePlus 7T Pro си тежи на мястото с цели 206 грама, но при тези размери, вероятно е нормално.

   Така, да преминем към дисплея. Той е черешката на тортата тук…

   ДИСПЛЕЙ

   Всъщност, точно дисплеят е основния акцент в OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T и в този OnePlus 7T Pro. В случая с OnePlus 7T Pro той е както вече казах, 6.67 инчов, AMOLED, с резолюция от 1440 х 3120 пиксела, поддържа на 100% DCI-P3 цветната гама, което е прекрасно, поддържа най-гъзарското в момента HDR10+ и има Enhanced режим за подобряване на цветовете при гледане на видео. Супер. Браво. Чудесно. Превъзходно. Божественярско.

   Има и вграден сензор за пръстови отпечатъци под дисплея. Оптичен, пали прожекторите очевидно за да освети пръста и да отключи. Работи сравнително бързо и не е много-много сигурен, но какво пък - долу-горе е такова положението и при другите производите на смартфони с вграден в дисплея оптичен сензор. Нямам претенции тук...

   Най-много се гордеят OnePlus обаче с 90те херца опресняване на дисплея. И това е съвсем очаквано... Компанията е сред първите производители, които акцентират на по-високата честота на опресняване на екраните си и е нормално да хвърли цялия си маркетинг там. Стигнали са дотам, че заради това опресняване и очакваната по-гладка работа на смартфона с тези 90Hz - да кръстят дисплея в тяхна чест (на 90те херца). Дисплеят се казва FLUID AMOLED - един вид, толкова гладко върви целия смартфон, че е като течност. Добре. Приемаме го. Дисплеят на OnePlus 7T Pro е FLUID AMOLED дисплей.

   Както означава обаче, че има 90Hz опресняване и как помага това опресняване на потребителите... Ще опитам да обясня нещата, така както ги виждам аз. Вие пък, в коментарите, можете да споделите дали мислите че съм прав или пък не съм прав..

   90Hz опресняване на дисплея, означава че на теория той може да покаже 90 кадъра в секунда. Това пък, означава че всяко едно движение ще бъде по-гладко, по-плавно, по-предсказуемо и като цяло - голяма работа. Да - 90Hz опресняване на дисплея наистина го прави да е като течност - истински FLIUD дисплей. НО... Има обаче, не едно а цели две големи "НО"-та...

   Първото "НО" е за батерията. Знаете, че безплатен обяд няма и на практика - всяко нещо в този живот е за сметка на друго. В случая - за сметка на батерията. По-честото опресняване на дисплея , най-малкото са повече сметки за процесора, по-голямо натоварване на графичния ускорител и оттам - "хабим ток" както се казва. Ок - хардуер има достатъчно мощен тук... Въпросът е, че просто се натоварва повече и харчи повече енергия.

   Второто "НО" е, дисплеят би бил супер FLUID и плавен и гързаски тогава, когато има софтуер, който да ги поддържа тези 90Hz опресняване. Колко от приложенията в смартфона Ви ги поддържат? Как мислите? Ами към този момент не са много...

   Google например са ъпдейтнали Chrome браузъра си, да ги поддържа тези 90Hz. Ето вижте в реално време с колко Hz работи в момента дисплея на OnePlus 7T Pro. 90Hz и 90 кадъра в секунда. Супер. Друг е моментът, че докато четете текст - файда от 90Hz няма никаква. Ползите от 90Hz или като цяло дисплеи с повече кадри в секунда, поне според мен, са при игрите на 100% или докато рисувате. Пример за това са геймърския RAZR смартфон, който също разчита на по-високо опресняване на дисплея и някои модели iPad, които пък залагат на рисуването... Тук в браузъра, едва ли има какво толкова да се види или усети, въпреки че работи с 90Hz....

   Ето при този Brave браузър пък, който очевидно не е направен да работи с 90Hz, виждате че работи с 60Hz опресняване на дисплея и съответно 60 кадъра в секунда. Ако има разлика в усещането при работа - то аз не я усещам.. Поне тук в браиузъра имам предвид..

   Хубаво. До тук, явно има приложения които поддържат 90Hz и такива които не поддържат 90Hz. OnePlus прекрасно го разбират това и именно по тази причина, са сложили настройка за тези херци... Ето вижте тук - има 90Hz и 60Hz. Тънкият момент е, че при 90Hz режим на работа на дисплея, той реално не е 90Hz, а е автоматично превключване между 90Hz и 60Hz, вероятно според това къде е необходимо или къде се поддържат тези 90Hz и къде не.. Добре. Това определено е много важно, защото смартфонът сам преценява кога и с колко херца да работи дисплея, за да икономисва от работата на хардуера и съответно - да има по-дълъг живот на батерията.

   Има маниаци, които обаче искат всичко да работи с 90Hz. Може ли това да се форс-не, така че винаги да е с 90Hz. Елементарния пример е този. Ще използвам Split Screen опцията в Android... В горната половина на екрана отварям Brave браузъра който поддържа само 60Hz, а в долната Chrome браузъра който поддържа 90Hz. Предвид, че Chrome кара дисплеят да мига с 90Hz, Brave браузърът - също започва да показва резултат 90 кадъра в секунда. Изводът е, че "ДА", на теория дисплеят може да се накара да използва 90Hz през цялото време, но това означава, че ще хаби повече ток през цялото време. Ако сте в някоя игра, която поддържа само 60Hz, не в 90Hz ами и със 120Hz да се опреснява дисплея, полза никаква. Просто когато играта не поддържа 90Hz, няма как да видите повече кадри. Те няма откъде да дойдат. За приложенията които поддържат 90Hz - тогава несъмнено, ще се усети по-приятна и по-гладка работа..

   Така. Какво излиза. Тези 90Hz са супер, но към момента не съм сигурено колко са приложенията, които ги поддържат. Пишете в коментарите, ако знаете такива приложения... И говорим за динамични приложения - игри, нещо за рисуване и такива неща. Гледането/четенето на текст, картинки не са важни тук. При статичните неща няма смисъл от тези 90Hz..

   За мен, тези 90Hz са едно прекрасно начало, и в бъдеще биха могли да донесат невероятно изживяване при игрите и приложенията за рисуване... Към момента обаче, не би трябвало да са критерий за покупка. Да - супер е, но след време ще се усети истинската полза. В този ред на мисли - OnePlus са взели прекрасно решение с автоматичния режим с 90Hz. Хем си го пише и могат да си го рекламират, хем не е съвсем ясно къде се използва и къде не, и като не използват - пестят батерия (което знаете е важно).

   Спирам с дисплея и прословутите 90Hz. Приемам ги. FLIUD AMOLED да бъде. Но в определени ситуации...

   ДА ВИДИМ ХАРДУЕРА…

   С една дума - безкомпромисен. Вижте сами - Snapdragon 855+ чипсет, 8GB RAM, 256GB вградена памет при това супер бърза UFS 3.0. Всъщност, единственото което няма тук е слот за microSD карти. При 256GB вградена памет, едва ли някога ще Ви трябва още памет, още повече като се поддържа и USB On-The-Go за да прехвърляте лесно информацията от смартфона към външна флашка и обратно, но всеки сам си преценява. На практика, плюсовете са повече от това да няма карта с памет, защото на теория, тя не може да постигне скоростите на UFS 3.0 паметта и докато софтуерът я преглежда/сканира за различните типове файлове - тя по-скоро би бавила цялата работа. Предполагам затова няма... Идеята тук е всичко да работи супер гладко... Така че - 256GB UFS 3.0 е “more than enough” както се казва.

   Antutu? Разкошни резултати. 486 766 точки. Красотичка. Мощ повече отколкото бихте използвали. Презапасен! Браво.

   Игри? Абсолютно никакви проблеми! Всяка игра “лети”. Коя лети с 90Hz и коя със 60Hz не е съвсем ясно :). Но “лети” и това е достатъчно. Засега. Никакви забележки на тема хардуер…

   Има подобрение и при вибрацията, която връща обратен сигнал към потребителя, за да се знае, че е направил нещо. По-фина е, по-прецизна е, което е добре. Ок - и това е готино. Според OnePlus, има и подобрена охлаждаща система, което ако е така (приемам го за вярно) - означава ще чипсетът ще се охлажда по-ефективно при високо натоварване, оттам няма да има trotlling със сваляне на честота и съответно - ще гърбите игри на воля, без никакъв лаг. Това - също е супер. Няма как да го кажа иначе - никакви забележки на тема хардуер.

   Няма да обръщам специално внимание на софтуера. Той също е супер. Мисля, че OnePlu 7T смартфоните бяха първите НЕ-Pixel устройства с Android 10, което е показателно за старанието на компанията, винаги да са в час и потребителите да са винаги доволни. Браво на тях. Между другото, към момента на снимане на ревюто, мернах че и OnePlus 7, че и OnePlus 6 смартфоните вече имат Android 10, така че - “браво”-то преминава в огромно “супер” за OnePlus… А детайлите в софтуера, като прекрасно реализираните Night mode, Reading mode и дори Zen mode - лично мен ме впечатляват. Между другото, това Zen mode е голяма работа… Опитва се да предпази потребителите от пристрастяването към смартфона. Активирайки го, той ще ограничи достъпа до различни от обаждания и смс-и функции на смартфона за определен интервал от време. Причината е, разбира се - да не сте заболи нос в смартфона 24 от 24, каквато тенденция има от няколко години сред тийнейджърите. Можете да направите следния тест… Активирате го и АКО НЕ ГО усетите - значи всичко е наред. Ако обаче супер много Ви дразни - това не означава, че Zen mode е лош. Напротив - означава, че имате проблем… Аз опитах - да, имам проблем :)

   КАМЕРИ

   Стигам и до камерите. OnePlus 7T Pro има общо три камери на гърба:

   • 48MPx, широкоъгълна с F/1.6 бленда, PDAF, лазерен автофокус и OIS (това е този сензор в средата)
   • 8MPx, телефото, с F/2.4 бленда, PDAF, OIS и 3х оптичен зуум (това е горния сензор)
   • и 16MPx, ултраширокоъгълна с F/2.2 бленда и автофокус (това пък е долния сензор)

   Разбирам, че 48MPx звучат яко, но магии няма. Тук, също както при останалите производители, четири пиксела се обединяват в един физически по-голям и реално OnePlus 7T Pro снима с 12MPx. Няма лошо. По принцип, 12MPx са напълно достатъчни за перфектни кадри. И снимките наистина са перфектни. Отново - аз не съм специалист на тема фотография, но красотата си е красота… Вижте например тези снимки - красива есен и изключително богати цветове на листата…. Супер са снимките. Аз съм впечатлен.

   OnePlus са добавили в 7T Pro и специален macro-режим на снимане, който го няма в 7T Pro например, и който позволява снимането с перфектен фокус от много близко разстояние - около 2-3 см или нещо такова.. И тези, макро-снимките, са супер… Изобщо нямам никакви претенции на тема снимки. Предполагам, че повечето от Вас също ще останат доволни.

   Добре, това са 12MPx.. Има и специален Pro режим на снимане, където можете да снимате и с пълните 48MPx или пък в RAW формат за да редактирате впоследствие от компютъра.. При 48MPx-овите снимки обаче, няма да има разпознаване на сцени и подобрения от изкуствения интелект.. Снимките ще са по-детайлни, но биха били по-добри, само и единствено ако снимате в идеални условия - разбирайте през деня, на хубава светлина и тм... В общи линии - препоръчвам автоматичния режим на снимане с 12MPx.

   Готино е, че ултраширокоъгълната камера може да се използва и за портретните снимки. Т.е. - можете да снимате хора в цял ръст и в портретен режим. Добре е.

   Като цяло - снимките са си супер. OnePlus 7T Pro едва ли е най-добрият камерафон на пазара, но със сигурност може да се равнява с най-добрите... Ето нещо любопитно..., Имайте предвид, че камера-сензорите на OnePlus 7T Pro са същите като на OnePlus 7 Pro. Новото на тема камери в 7T Pro е подобрения нощен режим и macro режима на снимане. Искам да кажа, че няма кой знае каква разлика… Да го имате предвид...

   И превключването между камера-сензорите е доста приятно. Забелязва се съвсем леко прескачане, но това е защото обекта в случая е на не повече от 10-15 сантиметра. В реални условия, ако снимате на метър, 5 или 10 - не се забелязва... Усеща се и онази приятната и съвсем лека и прецизна вибрация, която подсказва кога преминавате от един режим на снимане, към друг. Калибрирано е добре, направено е добре.

   При видеото, на пръв поглед нещата също изглеждат много добре.OnePlus 7T Pro снима 1080p и 4К видеа с 30 или 60 кадъра в секунда. Това е добре. През деня, видеата са чудесни! Вечер, не чак толкова сякаш… Има специален режим на снимане със супер стабилизация на изображението. На практика, OnePlus комбинират оптичната и цифровата стабилизация, за да получат въпросната супер стабилизация при снимане на видео. Наричат я super stable стабилизация. Тя обаче, работи само при снимане на видео с 1080p при 30 кадъра в секунда. Така че , знаете - препоръчвам да снимате видео с 1080p при 30 кадъра в секунда..

   Има и slow motion запис на видео, като изборът е между 1080p при 240 кадъра в секунда или 720p при 480 кадъра в секунда. Напълно достатъчно е, въпреки че не е 960 кадъра в секунда, защото в тези режими със сигурност ще хванете желания момент в slow motion. При 960 кадъра в секунда - доста по-сложно е, а знаете - често няма опция за втори опит ако първият път не се е получило добре. Така че 240 кадъра в секунда си е супер.

   Камерите са си супер. Вероятно професионалистите в тази област ще намерят забележки, но да кажем че за обикновения потребител - те са си супер. Facebook, Instagram, Tik-Tok, Snapchat и каквото още има там - те също ще останат доволни.

   БАТЕРИЯ!

   OnePlus 7T Pro има 4085 mAh батерия. Любопитен момент е, че батерията на OnePlus 7 Pro (версията без T), има 4000 mAh батерия. Т.е - не бих казал, че има значим ъпгрейд тук. Все пак, да видим как се справя тази батерия с огромния дисплей..

   Стандартен тест за 1 час гледане на видео в YouTube при максимална яркост на дисплея. YouTube приложението работи на 60Hz на дисплея, така че файда от поддържаните 90Hz на дисплея, специално в този тест нямат никакво значение. Точно за 1 час, батерията падна с 6%, което означава, че OnePlus 7T Pro би издържал около 15 или дори 16 часа гледане на YouTube видео при максимална яркост на дисплея. Това всъщност си е направо прекрасен резултат… Даже повече от прекрасен. Естествено - става въпрос за работа на дисплея в режим 60Hz, просто защото YouTube приложението не поддържа 90Hz...

   За да тествам съвсем приблизително колко би издържал при подобно натоварване с 90Hz опресняване на дисплея и без да правя модификации на смартфона, ще стартирам Chrome браузъра, който вече знаете поддържа 90Hz и пак ще пусна видео в YouTube.. За да има сравнително еднакво натоварване на хардуера и трафика през WiFi мрежата - ще дам и максималната резолюция на видеото… В този случай - смартфонът изхарчи 8% батерия. Това означава около 12 часа в гледане на YouTube видеа с 90Hz опресняване на дисплея. Иначе казано, при този, съвсем простичък и не съвсем точен експеримент, 90те херца опресняване на Chrome, смартфонът харчи с около 25% повече батерия. Разлика в качеството естествено няма. Така че - отново, използвайте автоматичния режим с 90Hz и където може или има смисъл - дисплеят ще си работи на 90Hz. Не експериментирайте с допълнителни приложения, които насилствено да пускат смартфона през цялото време да работи с 90Hz…. С автоматичния режим печелите най-доброто от двата свята - хем по-плавна работа там където е възможно, хем по-добър живот на батерията.

   КОЙ ДА БЪДЕ?

   Стигаме и до най-важното.. Кой да бъде? Кой от всичките OnePlus смартфони, а тази година те са 4. Тази година OnePlus учудиха света. Яко спам. Ей така от нищото, както си имаха OnePlus 6 и OnePlus 6T за цялата 2018 година, така през 2019та година - рязко наспамиха пазара с четири модела - OnePlus 7, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro. Какво толкова ново може да бъде измислено, че да има цели 4 топ модела за една година? Ами не много, всъщност... Обяснявам…

   Топ моделът, върхът на сладоледа с два пръста отгоре е OnePlus 7T Pro. Този тук. Неговата цена към момента на снимането на видеото е малко под 1600лв с ДДС в Citytel.bg. С промо-кода за отстъпка, цената ще падне с над 30лв. Дотук добре... Да видим другите...

   Забележка.

   Сравнени са базовите версии на моделите. Разликата в цените е по-малко, ако се сравняват модели с еднакви параметри.

   OnePlus 7 Pro (този без T) е същото ама е по-евтино 1370лв с ДДС. С отстъпката от 2% става още малко по-евтин.. И двата имат желаните от всички 90Hz опресняване на дисплея, същите дисплеи, същите резолюция, същите камери сензори и същия дизайн. Разликите са минимални. Ето ги... 

   • първо, с новия OnePlus 7T Pro получавате една идея по-добър чипсет - става въпрос за Snapdragon 855+ спрямо Snapdragon 855 в OnePlus 7 Pro). Разликата в производителността не е нещо фрапиращо - Snapdragon 855+ е с около 4% по-бърз при процесорните ядра и с около 15% по-бърз при графичния ускорител..
   • второ, с новия OnePlus 7T Pro получавате и подобрения нощен режим на снимане и macro режим на снимане...
   • трета последна разлика е, че OnePlus 7T Pro има 4085 mAh батерия, докато OnePlus 7 Pro има 4000 mAh батерия. Става въпрос за по-малко от 2% разлика в капацитета на батерията, така че не съм сигурен дали изобщо трябва да го броим това за разлика, ама - щом съм почнал..

   Т.е., едва ли ще усетите разликата в чипсета, защото и двата чипсета са супер мошни. Едва ли ще усетите разлика и при батерията... За режими на снимате - вие трябва да си решите. Така че, тези 200лв разлика в цената биха могли да натежат в полза на обикновения OnePlus 7 Pro...

   Да видим OnePlus 7T тогава (без PRO). Ок, той има подобен дизайн, но вместо изскачаща камера има малък прорез. Разположението на камерите на гърба е различно и е въпрос на вкус кое е по-красиво. Сензорите са сходни, но вместо 3x приближение без загуба на качество, той има само 2x приближение.. Чипсетът е Snapdragon 855+, дисплеят поддържа 90Hz опресняване, но е малко по-малък, 6.55 инча, с 1080p резолюция и не е извит от двете страни. Вероятно вече знаете, че аз лично, предпочитам да няма извивки на дисплея и подкрепям идеята за не-чак-толкова-високата резолюция при дисплеите на смартфоните. За мен, OnePlus 7T звучи като един доста разумен избор... Да не говорим, че той струва под 1300лв с ДДС, което е още по-евтино. Отното, с промо-кода, цената ще падне с още около 25лв...

   Накрая, най-обикновения OnePlus 7 струва 1070лв с ДДС, което вероятно ще стане около 1050 с промо кода за отстъпка. При него получавате 6.41 инча дисплей, но вече няма 90Hz опресняване и няма извити краища. При този, и камерите вече са малко по-надолу... Има само основния 48MPx и втори, 5MPx depth сензор за портретни снимки.. Няма ултраширокоъгълен сензор, няма телефото сензор... Специално ултраширокоъгълният сензор е доста полезен и в много ситуации, така че… Тук чистия OnePlus 7 отстъпва от всички останали... Ако не държите обаче много-много на камерите - той също е ОК и е най-евтиният от всички...

   Объркано е, нали? Без съмнение, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro са доста сходни. Въпросът е, да не се доверявате сляпо на маркетинга или пък да търсите “най-новото”. По-добре е да знаете какво получавате от всеки един от тези смартфони и да прецените кой е най-подходящия за Вас… 

   Citytel.bg
  • Препоръчваме
   • https://www.citytel.bg/realme
   • https://www.citytel.bg/apple-watch-series-5-gps-cellular-comcategory838bg
 • Разгледани продукти
   • Намерете ни
   • Абонирайте се
    • Copyright © 2017 Citytel - Всички права запазени.
    • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.